Ariel Zeitoun připravuje remake "Angélique, Marquise des Anges" (Angelika, markýza andělů)

19.08.2012 00:00

        Ariel Zeitoun - francouzský režisér, scenárista a producent tuniského původu; připravuje na realizaci nové dvoudílné adaptace románu A. S. Golonových "Angélique" (Angelika). Podle produkční společnosti se bude nová verze skládat ze dvou částí, a to  "Násilím provdána za hraběte Peyrac" a "Angelika na Dvoře zázraků a ve Versailles".

        Na realizaci filmu spolupracuje s AJOZ films také belgický Climax Films a spolufinancuje jej taktéž belgická společnost Wallimage. Autorem scénáře je Ariel Zeitoun ve spolupráci s Nadiou Goloubinoff, Philippe Blasbandem (dialogy) a Janem Kounenem. Druhým režisérem vedle Ariela Zeitouna je Olivier Megaton. Kamera Virginie Saint- Martin a Peter Zeitlinger, zvuk Marc Bastien, Thomas Gauder a Thomas Berliner. Kostýmy Edith Vesperini, dekorace Patrick Durand a Valérie Guilbaud, maskéři Michaela Oppl a Pascal Thiollier.

 

        Le Parisien i Le Figaro v červencovém vydání shodně uvádí, že Roberta Hosseina v roli Joffrey de Peyraca nahradí známý francouzský herec Gérard Lanvin

 

        Michéle Mercier nahradí v roli markýzy Angélique Sancé de Monteloup půvabná francouzská herečka rakousko-egyptského původu Nora Arnezerder.

 

        Tomer Sisley nahradí  Clauda Girauda v roli Filipa Plessis-Bellière,

 

Olivier Gourmet Jeana Rocheforta v roli advokáta Françoise Desgreze,

 

Karine Valmer nahradí Etchiku Choureau v roli Angeličiny sestry Hortense

 

a v roli služebné Margot Florence Coste

 

a Miguel Herz-Kestranek jako Marquis de Plessis-Bellière.

 

 

 

Oficiální text produkční společnosti k připravovanému filmu :

 

        V klášterní škole vzdělaná Angelika, mladá a krásná provinční šlechtična je "prodána" svým chudým otcem, jako manželka hraběti de Peyrac. Právě tak, jak velmi je Peyrac bohatý a vážený v celém kraji Toulouse, je i odporný a kulhavý a Angélique je půvabná.

        Přes obtížné počátky jejich vztahu Joffrey de Peyrac svou inteligencí, humorem a silou charakteru zvítězí a získá  Angeličino srdce.

        Jejich společný život by mohl být pohádkou, kdyby nebylo Angeličina tajemství, které ji bude stát vše. Jako mladičká dívka náhodně vyslechla rozhovor skupiny šlechticů diskutujících o spiknutí proti králi. Později, když si spiklenci uvědomí, že byla Angelika svědkem jejich vražedných plánů, rozhodnou se jí navždy zbavit.

        Angelika je však chráněna láskou, mocí a bohatstvím hraběte de Peyrac. Zmocnit se jí znamená nejprve odstranit z cesty jejího muže. Peyrac je mučen, odsouzen a upálen v Place de Gresves.

        Po smrti Peyraca, zbavená titulů i majetku, zapuzena nejbližšími a ještě pronásledována muži, kteří se jí chtějí zbavit, Angelika touží po ukončení vlastního života. Ale nezbytnost zajistit své dvě děti ji drží při životě. Pro ně bude žít. A pro ně bude hledat sílu k boji, aby pomstila Peyraca. Bez ohledu na cenu své pomsty a jen proto, aby zůstala věrná lásce, kterou sdíleli.

        Angelika bude znovu psát příběh svého života od okamžiku, kdy byla mladou a nevinnou šlechtickou dívkou rozdrcenou okolnostmi, až do doby, kdy se stala ženou, která se odmítá odevzdat nespravedlnosti a vůli těch, kteří učinili noční můru z jejich pohádky .

        Její zbraň: ONA sama.

        Její armáda: žebráci, zloději a prostitutky, kteří nalezli útočiště ve Dvoře zázraků - spodina společnosti, se kterými bude sdílet jejich osud, kteří ji přijmou mezi sebe a jednoho dne ji nazvou svojí Markýzou.

        Její jediný protivník: král Francie Ludvík XIV.

        Její cíl: najít cestu ze Dvora zázraků  až na královský dvůr do Versailles, aby se stala favoritkou krále a uhasila tam svou žízeň po pomstě.

 

 

*zdroj : Le Parisien , Le Figaro, AJOZ Films, Moniteur du Film a  Wallimage

      

DISKUZE k tématu zde

další informace k tématu ZDE